Welkom

Geachte lezer,

WELKOM op deze website van Richtpunt campus Ronse, voorheen gekend als BuSO provinciaal instituut Heynsdaele.

Wij zijn een school voor leerlingen met een CLB-verslag voor opleidingsvorm 4, type 3 of type 9. Wij geven lessen op niveau van gewoon beroepsonderwijs, en we reiken ook dezelfde attesten uit als in het gewoon onderwijs.
Wij zetten volop in op STEMtechnieken, bij ons heb je keuze uit de richtingen houtbewerking, bouw, schilderen-decoratie, en basismechanica/centrale verwarming & sanitaire installaties.

Wil je eens een blik werpen in onze school, bekijk dan zeker dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=gEa-ykEfVX0

Ons domein, dat 43 ha groot is, bestaat voornamelijk uit een beschermd en FSC-gelabeld bos, een indrukwekkend stukje natuur in Zuid-Oost Vlaanderen. Natuur, en milieuzorg op school staan bij ons dan ook hoog in het vaandel.

Onze schoolgebouwen staan vooraan in de parkomgeving van het domein. 
De school heeft in het hoofdgebouw verschillende theorielokalen, sportinfrastructuur en burelen. Daarnaast vind je op het terrein ook nog ateliers waar de praktijkvakken worden gegeven.

Op hetzelfde domein staan er verder ook nog gebouwen die gebruikt worden door het multifunctioneel centrum (MFC Heynsdaele), waaronder de leefgroepen van het internaat en de dagbesteding. Het MFC behoort toe aan MFC Wagenschot, voor meer informatie hierover, zie www.wagenschot.be .

Onze school vind je terug op Facebook, momenteel nog onder de naam provinciaal instituut heynsdaele, daar krijg je een kijk op waar we zoal mee bezig zijn, aan de hand van onze filmpjes, foto's en berichten.

Voor aanvraag tot inschrijven kun je terecht bij ons directie- en zorgteam:

Richtpunt campus Ronse

Eisdale 1, te 9600 Ronse,
tel: 055-23.53.10
Mail: info.school@heynsdaele.be

Aarzel niet ons te contacteren, samen zoeken we oplossingen!Comments