Welkom
Update: Brief ouders van 27 maart 2020: Belangrijke update met betrekking tot de maatregelen tegen het Coronavirus
Deze brief wordt u toegezonden, en kunt u ook raadplegen op deze site bij de nieuwtjes.
Belangrijke update : 22 maart: nieuw aanbod leerstof!

Beste ouder,

Op 12 maart werd  door nationale veiligheidsraad beslist om de lessen op te schorten, en gingen de scholen over tot opvang, waarbij leerlingen zoveel mogelijk thuis blijven. Wij danken u alvast om hieraan massaal mee te werken, dit is in het belang van ieders gezondheid!
Blijf zeker waakzaam, het zou heel menselijk zijn om gaandeweg de maatregelen wat minder strak op te volgen, maar juist dat moeten we met ons allen vermijden, nu de piek van het aantal besmettingen langzaam bereikt gaat worden!

Voorlopig loopt de opschorting van de lessen, zoals eerder gemeld, tot de paasvakantie, deze start op 4 april. Net als u volgen wij de berichtgeving op de voet, en wachten wij eventuele bijkomende maatregelen (verlenging??) verder af.

Er is, zoals eerder gemeld dus géén oudercontact op 3 april! Wij werken hieraan, en individueel opbellen, lijkt ons momenteel het beste alternatief!

Zonder tegenbericht gaan wij er nog steeds vanuit dat de lessen op maandag 20 april. Wij houden u langs deze weg op de hoogte van de beslissingen.Update beschikbare leerstof!

Wij voorzien een overzicht met leerstof/opdrachten die uw kind kan maken, per graad. Wij adviseren zeker dit te doen, en indien mogelijk de opdrachten af te drukken en ingevuld terug mee te brengen naar school na de paasvakantie. Deze opdrachten zullen als zodanig NIET gebruikt worden voor de evaluatie van de leerplandoelstellingen, maar zijn toch zinvol! U vindt de leerstof bij de nieuwtjes op de pagina '
Leerstofaanbod tijdens de opschorting van de lessen'.
Daarnaast vindt u er de link naar de aangepaste programma's die VRT voorziet.

Stand van zaken per 22 maart!

1) wij voorzien nog steeds in leerstof via deze site, en voor de eerste graad ook via google classroom.

2) Er is een nieuw aanbod!
Er is een nieuwe pagina aangemaakt in de rubriek 'nieuwtjes' (zie rubriek nieuwtjes bovenaan links hiernaast). 
Daarin staat nieuwe leerstof , nieuwe oefeningen voor leerlingen van de drie graden!
Volg deze zeker op. Hoe langer de opschorting van de lessen duurt, hoe belangrijker het wordt om de voeling met de lessen niet te verliezen! Dagelijks iets voor school doen, doet wonderen!

3) Voor leerlingen die niet zomaar over een internetverbinding beschikken, voorziet telenet in een gratis aanbod!
De link met de informatie hiervoor, vindt u hier: https://press.telenet.be/telenet-opent-publieke-internetconnecties-voor-leerlingen-zonder-internettoegang

Indien u hierover vragen hebt, contacteer ons zeker op nummer 055/23.53.10!


Ook voor andere vragen kunt u de school tijdens de schooluren telefonisch bereiken.
In naam van het schoolteam wens ik u en uw gezin moed en sterkte toe in deze bijzondere tijden, ieder op zichzelf komen we hier samen door!

Met vriendelijke groeten
Jan Van Dessel
WELKOM op deze website van Richtpunt campus Ronse, voorheen gekend als BuSO provinciaal instituut Heynsdaele.

Wij zijn een school voor leerlingen met een CLB-verslag voor opleidingsvorm 4, type 3 of type 9. Wij geven lessen op niveau van gewoon beroepsonderwijs, en we reiken ook dezelfde attesten uit als in het gewoon onderwijs.
Wij zetten volop in op STEMtechnieken, bij ons heb je keuze uit de richtingen houtbewerking, bouw, schilderen-decoratie, en basismechanica/centrale verwarming & sanitaire installaties.

Wil je eens een blik werpen in onze school, bekijk dan zeker dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=gEa-ykEfVX0

Ons domein, dat 43 ha groot is, bestaat voornamelijk uit een beschermd en FSC-gelabeld bos, een indrukwekkend stukje natuur in Zuid-Oost Vlaanderen. Natuur, en milieuzorg op school staan bij ons dan ook hoog in het vaandel.

Onze schoolgebouwen staan vooraan in de parkomgeving van het domein. 
De school heeft in het hoofdgebouw verschillende theorielokalen, sportinfrastructuur en burelen. Daarnaast vind je op het terrein ook nog ateliers waar de praktijkvakken worden gegeven.


Op hetzelfde domein staan er verder ook nog gebouwen die gebruikt worden door het multifunctioneel centrum (MFC Heynsdaele), waaronder de leefgroepen van het internaat en de dagbesteding. Het MFC behoort toe aan MFC Wagenschot, voor meer informatie hierover, zie www.wagenschot.be .

Onze school vind je terug op Facebook, momenteel nog onder de naam provinciaal instituut heynsdaele, daar krijg je een kijk op waar we zoal mee bezig zijn, aan de hand van onze filmpjes, foto's en berichten.

Voor aanvraag tot inschrijven kun je terecht bij ons directie- en zorgteam:

Richtpunt campus Ronse

Eisdale 1, te 9600 Ronse,
tel: 055-23.53.10
Mail: info.school@heynsdaele.be

Aarzel niet ons te contacteren, samen zoeken we oplossingen!Comments