Voorziene gevolgen van stakingen/betogingen in het onderwijs en bij het openbaar vervoer van 16 tot 20 mei

Geplaatst 15 mei 2018 02:50 door Jan Van Dessel   [ 15 mei 2018 02:52 bijgewerkt ]

Geachte ouder,

op woensdag 16 mei vindt er een betoging plaats in Brussel, onder andere tegen de geplande pensioenhervorming van de regering. Deze betoging wordt mede georganiseerd door de onderwijsvakbonden. Dit zal ook betekenen dat niet alle personeelsleden die dag op school aanwezig zullen zijn. Hierdoor kunnen wij niet garanderen dat alle voorziene lesactiviteiten zullen kunnen doorgaan. In dat geval zullen wij overgaan tot opvang.
Wij danken u alvast voor uw begrip hiervoor.

Daarnaast zullen de vakbonden van het personeel van De Lijn over heel Vlaanderen eveneens deelnemen aan deze betoging, en bijkomend stakingsacties houden vanaf woensdag 16 mei, tot en met zondag 20 mei!
Wij voorzien daarom grote hinder voor het openbaar vervoer, en verzoeken u dan ook uitdrukkelijk om hiermee rekening te houden.
Gelieve voor leerlingen die dagelijks naar de school komen met het openbaar vervoer, zeker een alternatief achter de hand te houden waarbij zij na de schooldag ook weer thuis geraken, zelfs indien er dan geen bussen zouden rijden.

Voor interne leerlingen is de vaste bus voorzien op het gewone uur op vrijdag. Wij voorzien ook geen nablijven op vrijdag.
Aangezien sommige leerlingen afhankelijk zijn van De Lijn voor hun vervolgtraject, kunt u voor deze leerlingen best ook rekening houden met sterke hinder, en indien nodig een alternatief uitwerken voor hen om thuis te geraken.


Comments