Schenking Rotary Kluisbergen - Vlaamse Ardennen

Geplaatst 19 mrt. 2015 01:50 door Daniëlle Holvoet   [ 19 mrt. 2015 01:53 bijgewerkt door Filip Claeys ]

Rotary Kluisbergen – Vlaamse Ardennen is een dynamische club met 42 leden uit de regio Vlaamse Ardennen. Een perfecte symbiose van jonge en oude leden, waar Rotary waarden en tradities worden doorgegeven aan de volgende generaties. Hun focus ligt vooral op sociale noden in eigen streek, waarbij ze steeds kunnen terugvallen op een sterke internationale organisatie.

De laatste jaren richten ze zich vooral naar Bijzondere Jeugdzorg in onze streek. Ze zijn er van overtuigd dat veel problemen kunnen vermeden worden door ze aan te pakken aan de basis en deze kinderen absoluut geen schuld treffen aan de situatie waarin ze zitten. Ook zij verdienen een betere toekomst!

MFC Heynsdaele kreeg begin dit jaar 3500 euro toebedeeld van de Rotary Kluisbergen om het mogelijk te maken om op een alternatieve manier te werken met onze jongeren. We dienden een paardenproject in, daarin werken we in eerste instantie samen met een manège, maar op termijn willen we ook op ons eigen domein de eigen dagbesteding met dieren/paarden gaan uitbouwen en equitherapie gaat hierin ook een plaatsje krijgen. Dieren zijn bij uitstek geschikt om een jongere voldoende veiligheid en uitdaging te bieden en om er een verbinding mee aan te gaan.  Het voorgestelde project beoogt in eerste instantie om het paard centraal te zetten in het werken met onze doelgroep.

Wij zijn de Rotaryclub dan ook enorm dankbaar om dit mogelijk te maken!!

Dit is een lange termijn project  waar we graag onze schouders onder zetten, omdat we er sterk in geloven; jullie zullen regelmatig dan ook op onze site kunnen volgen waar we staan en waar we mee bezig zijn.

Tot binnenkort!

Ċ
Filip Claeys,
19 mrt. 2015 01:50
Comments