Gedeputeerden openen bijenpark te Richtpunt campus Ronse!

Geplaatst 14 okt. 2019 01:37 door Jan Van Dessel

 


Onze school,Richtpunt campus Ronse, ook nog steeds bekend als provinciaal instituut Heynsdaele, is trots op onze nieuwste aanwinst: wij hebben een Bijenpark aangelegd.
Om bijen en hommels te helpen overleven gedurende het voorjaar, hebben wij de voorbije maanden bloembollenpakketjes verkocht, per 70 bollen. In totaal ging het om meer dan 20.000 bloembollen. Wij, en de bijen en hommels, danken dan ook iedereen die zo'n pakket gekocht heeft, want zo hebben we heel wat voedselrantsoentjes verspreid over een ruime regio.

 Met de opbrengst hebben we ondertussen niet stilgezeten,  die ging naar de aanleg van ons eigen bijenvriendelijk bloemenpark op het schooldomein, een oase voor hommels en bijen in het voorjaar. Leerlingen en leerkrachten deden dit samen. Zo we wilden onze leerlingen nauwer betrekken bij milieuzorg op school. Op 7 tijdstippen zullen er -als alles goed gaat- bloemen uitkomen in het voorjaar, om de bijen van voedsel te voorzien.

 Afgelopen vrijdag, 11 oktober, openden Gedeputeerden Kurt Moens en Riet Gillis het park officieel, door samen met enkele leerlingen de laatste bloembollen in de grond te steken. De school heeft ondertussen ook plannen om dit MOS-project nog uit te bouwen met onder andere een insectenhotel en biodiversiteitsweide.


Op onze Facebookpagina kun je de evolutie van ons Bijenpark volgen...

 

ĉ
Jan Van Dessel,
14 okt. 2019 01:37
Comments