48 uren staking voorzien vanaf donderdagavond 28 juni

Geplaatst 26 jun. 2018 05:35 door Jan Van Dessel
Geachte ouder,
vrijdag aanstaande is de laatste schooldag, met zoals gewoonlijk het oudercontact van 10u30 tot 12u.
De leerlingen die niet worden opgehaald door hun ouders, kunnen dan gebruik maken van de busdienst naar Oudenaarde/Gent St-Pieters omstreeks 13u.

Maar u houdt best rekening met de aangekondigde spoorstaking die vanaf donderdag zal plaatsvinden. Leerlingen die met de trein vanuit Gent of Oudenaarde hun weg dienen voort te zetten, kunnen immers ernstige hinder ondervinden van deze staking.
Voor de eerste keer is er een minimale dienstverlening voorzien door de spoorwegen.
We hebben op internet volgende informatieve tekst gevonden, die u meer inzicht kan verschaffen:

De NMBS werkt een aangepaste treinregeling uit voor de treinstaking van donderdag 28 juni om 22 uur tot en met zaterdag 30 juni. Het is de eerste keer dat de minimale dienstverlening in werking treedt.

De NMBS gaat op basis van de beschikbare medewerkers een aangepaste dienstregeling uitwerken voor de de periode van donderdag 28 juni om 22 uur tot en met zaterdag 30 juni. De socialistische spoorvakbond ACOD Spoor houdt dan een 48 urenstaking tegen de pensioenplannen.

Als de staking effectief doorgaat, wat de socialistische spoorvakbond donderdag heeft bevestigd, wordt het de eerste keer dat de minimale dienstverlening in werking treedt. Spoorlui moeten daardoor ten laatste maandag (72 uur voor de staking) laten weten of ze werken of niet.

Reizigers kunnen de aangepaste regeling vanaf woensdagavond 27 juni om 22 uur raadplegen op de website van de NMBS. De spoormaatschappij raadt haar reizigers verder aan om zowel de dag voor de staking als net voor het vertrek naar het station op de online routeplanner te kijken of hun trein effectief rijdt. Ook voor informatie over het internationaal treinverkeer kunnen reizigers terecht op de website.

Comments