Welkom


Brief ouders: Belangrijke update met betrekking tot de maatregelen tegen het Coronavirus

Geplaatst 27 mrt. 2020 04:22 door Jan Van Dessel   [ 27 mrt. 2020 04:25 bijgewerkt ]

Ronse, 27 maart 2020

Beste ouder,

Naarmate de lockdown door coronacrisis onverminderd doorloopt, bemoeilijkt dit het schoolse verloop in toenemende mate! We dienen er nu toch vanuit te gaan, dat de huidige situatie nog een aantal weken zal aanslepen, minstens tot het einde van de paasvakantie. Dit betekent dat we ons op een andere manier moeten gaan organiseren, om het schooljaar tot een goed einde te brengen.
Onze belangrijkste communicatielijn blijft onze publieke website:
https://sites.google.com/a/heynsdaele.be/public/
Volg de homepage en de nieuwsberichten daarop best minstens één keer per week op.

Wat betreft de aangeboden leerstof: zoals eerder aangegeven, bieden wij leerstof aan via onze publieke website: https://sites.google.com/a/heynsdaele.be/public/
Voor een aantal vakken in de eerste graad wordt er ook gewerkt met het Classroom account waarover die leerlingen beschikken.

Deze vorm van leerstof verwerken op afstand, zal nog belangrijker worden indien de maatregelen zouden verlengd worden tot na de paasvakantie, en wij nieuwe leerstof zouden moeten aanbieden, en leerlingen deze zouden moeten verwerken!

Indien uw kind niet beschikt over een computer of over een internetverbinding om de schooltaken te maken, gelieve dan telefonisch contact op te nemen met de directie of de TAC van de school!: Nummer 055/23.53.10
Dan zoeken wij zo snel mogelijk naar een oplossing hiervoor, in samenwerking met het schoolbestuur en het ministerie!


Het oudercontact: Nog vóór de paasvakantie wordt u gecontacteerd door de Individuele Begeleider van de school, of door iemand van het CLB. Dit vervangt enerzijds zo goed mogelijk het normale oudercontact van de paasvakantie. Anderzijds weet u ook dat onze school fusioneert, en jammer genoeg zullen vanaf september alle lessen enkel nog kunnen doorgaan in Buggenhout.
Dit betekent dat er voor uw kind ook een oplossing moet worden gezocht, om school te volgen in Buggenhout of ergens anders.
Tijdens het telefonisch oudercontact wordt ook daarop ingegaan. De informatie die u ons daarover kunt geven, is zeer belangrijk, en hiermee gaan wij ook weer in overleg met het CLB. Dit wordt zeker nog vervolgd.

 

Het rapport: Voor de evaluaties van het tweede trimester zullen wij ook een rapport voorzien. Dit zal u per post bezorgd worden rond het begin van de paasvakantie.

 

Opvang tijdens de paasvakantie: De lockdown-maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus, blijven zeker aangehouden tot het einde van de paasvakantie. Bedoeling daarvan is en blijft om zoveel mogelijk verplaatsingen te vermijden, dat is ook de reden waarom de lessen werden opgeschort op alle scholen. U houdt zich hier zeer goed aan, waarvoor dank!
De school voorziet opvang voor wie echt niet thuis kan opgevangen worden. Tijdens de paasvakantie schakelen wij daarvoor over op een beperkter systeem. Indien een leerling tijdens de paasvakantie zou dienen opgevangen te worden op school, dan is het noodzakelijk om hiervoor minstens 24 uur van tevoren de school te contacteren. Dit kan op nummer 055/23.53.10.

 

De periode na de paasvakantie: Op maandag 20 april eindigt normaal de paasvakantie. Momenteel weten wij nog niet wat de situatie rond Corona dan zal zijn. Zodra wij nieuws hebben of de lessen mogen hervat worden, dan wel of wij op een andere manier moeten leerstof aanreiken, informeren wij u hierover. Blijf zeker onze publieke website volgen voor de laatste informatie:
https://sites.google.com/a/heynsdaele.be/public/

Ons team wenst u sterkte en vooral een goede gezondheid toe in deze toch heel aparte tijden!
Ondanks alles, een vrolijke paasvakantie gewenst!

 

In naam van het schoolteam,

Jan Van Dessel, schooldirecteur

Leerstofaanbod tijdens de opschorting van de lessen deel 2 met aanvulling taken per 30 maart

Geplaatst 22 mrt. 2020 07:18 door Jan Van Dessel   [ 2 apr. 2020 05:47 bijgewerkt ]

Beste,

Op deze pagina staat een nieuw aanbod van leerstof voor tijdens de opschorting van de lessen, tijdens de Coronacrisis.

Indien je het eerste aanbod van leerstof nog niet had bekeken of gemaakt, vergeet dan zeker niet om eerst bij de nieuwtjes daar eerst alles eens goed te lezen!
Daar staat ook de nodige uitleg.
Zie: Leerstofaanbod tijdens de opschorting van de lessen deel 1

Hieronder vind je aanbod deel 2  Aanvulling: er zijn nieuwe taken bijgeplaatst per 2 april!

Voor de eerste graad:
Wie een account heeft op google.classroom, bekijk die zeker en vast, daar staan belangrijke oefeningen op (techniek en natuurwetenschappen)!
Voor Nederlands staan er opdrachten op Diddit! Hieronder in bijlage vind je je inlog gegevens terug!

Daarnaast vind je hieronder in bijlage nog een aanbod van extra oefeningen.
Voor wie uitbreiding Frans maakt : eerst de theorie bekijken, dan de oefeningen.
In het eerste deel van het leerstofaanbod zaten ook oefeningen voor de eerste graad, vergeet deze zeker ook niet.
We hopen dat elk van jullie bereid is om zelfstandig de nodige opdrachten te maken. Bedankt alvast!

Voor de tweede graad:

je vindt hieronder in bijlage leerstof voor algemene vakken, en voor de verschillende afdelingen. Overloop de bundels, bekijk de theorie goed,en maak de oefeningen in de bundel. 
Als je deze digitaal invult, of afdrukt, kun je ze zeker nadien aan je leerkracht bezorgen. Ze staan niet op punten, maar zullen toch helpen om de leerstof goed te verwerken! We verwachten dan ook een inspanning van iedereen! Succes!

Voor de derde graad:
zeker nu de stages zijn opgeschort, verwachten we ook van jullie de nodig inzet voor school. Hieronder in bijlage vind je opdrachten, daarnaast is het aanbod van de tweede graad ook nuttige herhaling voor jou! We wensen je succes!


Belangrijke info voor ouders: Hier vind je info voor een gratis internetverbinding voor je kind, indien die nodig is om de opdrachten te kunnen maken! https://press.telenet.be/telenet-opent-publieke-internetconnecties-voor-leerlingen-zonder-internettoegang
Neem indien nodig contact op voor aanvraag code met ons, op nummer 055/23.53.10

Leerstofaanbod tijdens de opschorting van de lessen deel 1

Geplaatst 16 mrt. 2020 01:04 door Jan Van Dessel   [ 22 mrt. 2020 07:18 bijgewerkt ]Beste,
Nu de lessen opgeschort zijn wegens het Coronavirus, bieden wij op deze bladzijde leerstof aan voor de leerlingen. Het aanbod wordt gaandeweg nog aangevuld.
Bekijk best regelmatig deze pagina voor leerstof!
Bedoeling is niet om totaal nieuwe leerstof te geven, of om evaluaties te doen van wat we aanbieden. Het gaat erom dat leerlingen voeling houden met schoolwerk en met leren. Dan is leerstof herhalen, en het maken van uitbreidingsoefeningen ideaal.

De beste manier om dit te doen is via enige regelmaat. Bijvoorbeeld iedere voormiddag een uurtje investeren in een bundel, of enkele oefeningen maken, is al heel zinvol!

Eerste graad: Onderaan deze pagina in bijlage vind je algemene leerstof voor 1B en voor het 2de jaar, Wiskunde, Nederlands en Frans (uitbreiding).
                        Voor de eerstejaars wordt er ook leerstof STEM aangeboden via Google Classroom. Vergeet zeker niet daarop in te loggen! Daar komt bijna dagelijks een heel                                     interessant en afwisselend aanbod op om op een speelse manier veel te leren! 
                        
                        2de jaar Nijverheid: bundels voor Bouw en Hout vind je hieronder in bijlage. 

Tweede graad: De huidige projecten voor PAV staan hieronder in de bijlagen.
                           Aanvullingen (17/03): Oefening 3de jaar PAV Corona is hieronder in bijlage toegevoegd
                           Basismechanica: twee bundels zijn in bijlage hieronder toegevoegd.
Televisie-aanbod: Daarnaast voorziet ook de openbare omroep VRT een interessant aangepast programma tijdens de voormiddagen:

"Op Eén komt er in de weekdagen tussen 8u30 en 12u een programmatie met extra educatieve waarde voor schoolgaande kinderen en jongeren, of ze nu thuis zitten of op school.

Van 8.30 uur tot 10.00 uur komen er op Eén educatieve programma’s van Ketnet voor kinderen in de lagere school. Van 10.00 uur tot 12 uur zijn er programma’s voor jongeren: het gaat bijvoorbeeld om herhalingen van De klas (met Danira Boukhriss over liefde, met Tom Waes over geld, met Lieven Scheire over genetica,…), gevolgd door een aflevering van KLAAROok een selectie van de colleges van de Universiteit van Vlaanderen zullen uitgezonden worden op Eén.
Details over de uitzendingen zijn te vinden in de programmagids van Eén "

Maatregelen ten gevolge van Corona per 12 maart: achterhaald bericht, zie hoofdpagina Welkom !

Geplaatst 12 mrt. 2020 01:53 door Jan Van Dessel   [ 16 mrt. 2020 01:16 bijgewerkt ]

Beste ouders,
Zoals u in de media ondertussen ook kunt volgen, leidt het Coronavirus tot verstrenging van een aantal maatregelen op school.
Tot nu toe volstond handhygiëne en het vermijden van fysiek contact, samen met het intensief ontsmetten van bijvoorbeeld deurkrukken en het verluchten van klaslokalen.
Zieke leerlingen dienen de school te verlaten en medisch onderzocht te worden.

De richtlijnen zijn inmiddels verscherpt!
De lessen gaan nog steeds gewoon door, de bovenstaande maatregelen blijven gelden, maar alle buitenschoolse activiteiten en uitstappen zijn opgeschort tot de paasvakantie.
Enige uitzondering hierop is de stage van de leerlingen uit de derde graad.

De geplande oudercontacten van 3 april kunnen NIET doorgaan!
Dit is jammer, zeker gezien de huidige onduidelijkheid naar volgend schooljaar toe, maar het is een maatregel in het belang van ieders gezondheid.
Wij kijken nog naar een alternatief, zijnde een latere datum, of een telefonisch gesprek ter vervanging.

Wij houden u hiervan verder op de hoogte, en u doet er best aan om regelmatig eens te kijken op deze pagina of er nieuwe maatregelen worden genomen om de verspreiding van Corona in te dijken.
Een heel belangrijke maatregel is in ieder geval om een ziek kind thuis te houden en telefonisch de huisarts te contacteren!
Voor verdere informatie of vragen kunt u de school contacteren op het algemeen nummen: 055/23.53.10

Met vriendelijke groeten
Jan Van Dessel

Op dinsdag 11/02/2020 vertrekt de bus aan Gent St-Pieters om 8u30

Geplaatst 10 feb. 2020 00:19 door Jan Van Dessel

De busdienst zal morgen, dinsdag 11 februari, doorgaan op het gebruikelijke uur.

9 februari 2020: Dringend bericht aangaande onveiligheid door storm CIARA

Geplaatst 9 feb. 2020 10:34 door Jan Van Dessel   [ 9 feb. 2020 10:45 bijgewerkt ]

Beste ouder/leerling,
de storm Ciara zorgt momenteel voor stormschade, en voor gevaarlijke situaties.
Ook op ons bosrijk domein is dit het geval. Er is reeds een boom omgewaaid, en takken dreigen af te breken.
Ook morgen zal de situatie nog risicovol zijn.

Wij raden dan ook DRINGEND alle leerlingen die morgen van thuis uit willen vertrekken, OM MORGEN THUIS TE BLIJVEN! Dit om redenen van veiligheid.

Voor leerlingen die reeds aanwezig zijn in Heynsdaele, of die toch zouden doorkomen, zullen wij zo goed en veilig mogelijk opvang organiseren.

Momenteel gaan wij ervan uit dat de lessen dinsdag wel op een veilige manier kunnen doorgaan, en dat we dan om 9:40u  zullen kunnen starten.
Over vervoermogelijkheden op dinsdag kunnen wij op dit moment nog niets meedelen. Wij houden u via dit kanaal verder op de hoogte, kijk morgen dus in ieder geval naar deze rubriek voor nieuwe berichten
.
U kunt met uw vragen morgen ook terecht op nummer 055/23.53.10.

Hopende op uw begrip
Jan Van DesselOudercontact van 25 oktober

Geplaatst 22 okt. 2019 02:38 door Jan Van Dessel

Geachte ouder,

Na de eerste twee schoolmaanden, sluiten wij de eerste rapportperiode af, en komt er dus een eerste rapport aan. Wij vinden het nog steeds zeer zinvol om naar aanleiding hiervan met u in dialoog te gaan over de schoolse vorderingen, en het schools functioneren van uw kind. Dat doen wij graag op het komende oudercontact.

Dit eerste oudercontact zal plaatsvinden op vrijdag 25 oktober, van 13u tot 16u, in het atelier van schilderen-decoratie. Daar hebt u de mogelijkheid om met de leerkrachten en begeleiders van de school te overleggen, en met hen het eerste rapport te bespreken. Voor nieuwe leerlingen: het is goed om weten dat wij geen traditioneel puntenrapport uitreiken. Een extra woordje uitleg op het oudercontact kan dus zeker van pas komen om het rapport correct te kunnen lezen.
Wij hopen van harte u daar te mogen verwelkomen!

 

De bus voor de interne leerlingen naar Oudenaarde en Gent St-Pieters, zal uitzonderlijk vertrekken om 13u.
Gelieve aan de leefgroep te melden of uw kind hiervan gebruik zal maken.

Gedeputeerden openen bijenpark te Richtpunt campus Ronse!

Geplaatst 14 okt. 2019 01:37 door Jan Van Dessel

 


Onze school,Richtpunt campus Ronse, ook nog steeds bekend als provinciaal instituut Heynsdaele, is trots op onze nieuwste aanwinst: wij hebben een Bijenpark aangelegd.
Om bijen en hommels te helpen overleven gedurende het voorjaar, hebben wij de voorbije maanden bloembollenpakketjes verkocht, per 70 bollen. In totaal ging het om meer dan 20.000 bloembollen. Wij, en de bijen en hommels, danken dan ook iedereen die zo'n pakket gekocht heeft, want zo hebben we heel wat voedselrantsoentjes verspreid over een ruime regio.

 Met de opbrengst hebben we ondertussen niet stilgezeten,  die ging naar de aanleg van ons eigen bijenvriendelijk bloemenpark op het schooldomein, een oase voor hommels en bijen in het voorjaar. Leerlingen en leerkrachten deden dit samen. Zo we wilden onze leerlingen nauwer betrekken bij milieuzorg op school. Op 7 tijdstippen zullen er -als alles goed gaat- bloemen uitkomen in het voorjaar, om de bijen van voedsel te voorzien.

 Afgelopen vrijdag, 11 oktober, openden Gedeputeerden Kurt Moens en Riet Gillis het park officieel, door samen met enkele leerlingen de laatste bloembollen in de grond te steken. De school heeft ondertussen ook plannen om dit MOS-project nog uit te bouwen met onder andere een insectenhotel en biodiversiteitsweide.


Op onze Facebookpagina kun je de evolutie van ons Bijenpark volgen...

 

Onze BuSO school PIHeynsdaele wordt Richtpunt campus Ronse!

Geplaatst 19 sep. 2019 02:27 door Jan Van Dessel

PI Heynsdaele in Ronse wordt Richtpunt campus Ronse

    • Ronny De Coster 
  • 12 september 2019 
  • 12u23
Directeur Jan Van Dessel en Technisch Adviseur Coördinator Ronny De Schrijver. Richtpunt campus Ronse Directeur Jan Van Dessel en Technisch Adviseur Coördinator Ronny De Schrijver.
RONSE In de loop van dit schooljaar krijgen alle provinciale scholen een nieuwe naam. PI Heynsdaele in Ronse wordt Richtpunt campus Ronse.

De provincie maakt de namen van haar onderwijsinstellingen eenvormig. Ze kiest Kiempunt voor haar lagere scholen, Richtpunt voor het secundair onderwijs en de scholen voor volwassenenonderwijs zullen CVO Groeipunt heten.

De drie nieuwe namen zijn korter en krachtiger. Om de scholen te onderscheiden krijgt elke school ook een campusnaam. Zo krijgt PI Heynsdaele de benaming Richtpunt campus Ronse.

Eigenheid in de verf zetten

“Ons provinciaal onderwijs krijgt een nieuw gezicht. Om onze eigenheid meer in de verf te zetten, voeren we een vernieuwing uit op het vlak van communicatie. Het beginpunt van deze vernieuwing is het invoeren van drie nieuwe sterke namen in de loop van het schooljaar 2019-2020”, motiveert gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor Onderwijs.

De bus rijdt op vrijdag 29 maart op het gewone uur

Geplaatst 28 mrt. 2019 00:59 door Jan Van Dessel

Beste ouder,
Morgen vertrekt de bus naar Gent St-Pieters op het gewone uur, dus om 15u50. 
Die dag passeert de wielerwedstrijd E3-prijs langs de school, wat wellicht voor de nodige verkeershinder zal zorgen.
Uit overleg met de wedstrijdleiding maken wij evenwel op, dat de hinder op het normale uur van vertrek minimaal zou zijn.
Voorafgaand, tijdens de namiddag zal de school wel moeilijker bereikbaar zijn.

1-10 of 118